skip to Main Content

Hoe krijg ik slakken uit mijn tuin?

U kent het vast wel, het is een regenachtige dag geweest en nu is het weer lekker weer. Dus u denkt laat ik even in mijn tuin gaan zitten, maar dan zie je ineens dat heel veel planten zijn opgegeten door slakken. Dat is natuurlijk zonde, gelukkig hebben wij een hele blog geschreven over hoe je slakken weg krijgt.

Handmatig verwijderen:

Ga ’s avonds de tuin in wanneer slakken actiever zijn en verwijder ze handmatig. Je kunt ze oppakken en verplaatsen naar een andere locatie, weg van je tuin.

Barrières maken:

Maak fysieke barrières rond je planten om slakken te ontmoedigen. Je kunt bijvoorbeeld koperen strips of scherpe grind rondom de planten leggen. Slakken hebben moeite om over deze oppervlakken te kruipen.

Natuurlijke vijanden aantrekken:

Moedig natuurlijke vijanden van slakken aan, zoals egels, vogels, padden en kikkers. Maak je tuin aantrekkelijk voor deze dieren door schuilplaatsen, zoals houtstapels of kleine vijvers, te creëren.

Slakkenlokazen gebruiken:

Plaats slakkenlokazen in je tuin. Je kunt bijvoorbeeld een bordje met bier ingraven, waar slakken naartoe worden aangetrokken. Ze vallen erin en kunnen niet meer ontsnappen.

Diatomeeënaarde gebruiken:

Strooi diatomeeënaarde rondom je planten. Dit is een fijn poeder gemaakt van fossiele algen en het beschadigt de slakken als ze er overheen kruipen. Het werkt als een natuurlijk afweermiddel.

Planten kiezen die slakken ontmoedigen:

Sommige planten hebben natuurlijke afweermechanismen tegen slakken. Plant deze in je tuin om slakkenschade te verminderen. Voorbeelden van dergelijke planten zijn lavendel, salie, tijm en varens.

Chemische bestrijdingsmiddelen:

Als laatste redmiddel kun je ook chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar deze kunnen schadelijk zijn voor andere dieren en het milieu. Gebruik ze met voorzichtigheid en volg altijd de instructies op de verpakking.

Het is meestal het beste om verschillende methoden te combineren om een effectieve bestrijdingsstrategie tegen slakken te creëren. Probeer natuurlijke en milieuvriendelijke methoden voordat je naar chemische oplossingen grijpt.

Back To Top