skip to Main Content

Wat zijn de beste tegels voor in de tuin?

Wilt u graag tegels in uw tuin, maar weet u niet welke tegels het best zijn voor uw tuin. Dan bent u hier op het juiste adres. We vertellen alles over tegels in deze blog.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn heel goed voor in de tuin, ze kunnen zeker een leven lang mee. De tegels zijn heel sterk, hierdoor kunnen ze zo lang mee. De tegels zijn ook kras- en kleurvast. Dus u hoeft niet bang te zijn dat de zon ze verkleurt en u kunt er meubilair opzetten zonder dat er krassen op komen.  Keramische tegels zijn ook nog eens 100% recyclebaar. De nadelen van deze tegels zijn dat ze best prijzig zijn en dat je ze niet zomaar kan neerleggen. Je moet de tegels namelijk op een bepaalde ondergrond leggen, hierdoor kan niet iedereen de tegels zomaar neerleggen.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn de ouderwetse/traditionele tegels. De tegels hebben een lange levensduur, omdat het hele zware maar stabiele stenen zijn. Een van de grootste voordelen van natuursteen is dat ze heel weinig onderhoud nodig hebben. Het enige wat u een paar keer per jaar moet doen is het schoon maken van de tegels, want er komt na verloop van tijd alg op en dat kan heel glad worden. Een groot nadeel is dat deze stenen erg milieubelastend zijn. En natuurstenen zijn duurder dan keramiek en in minder soorten verkrijgbaar.

Beton tegels

Beton tegels kun je in verschillende maten en uitvoeringen krijgen. Het voordeel van betontegels is dat ze relatief goedkoop zijn en ze zijn ook 100% recyclebaar. Hierdoor zijn ze niet milieubelastend. Een nadeel van beton tegels zijn dat ze best wel veel onderhoud nodig hebben. En je moet je ze sneller vervangen dan de andere tegels.

Back To Top