Kweeperen verwerken

Afgelopen weekend stond geheel in het teken van Kweeperen.
De oogst was enorm. Na drie dagen koken is het resultaat: zo’n tien flessen likeur, vier flessen sap, de nodige potjes gelei en een aantal bakjes gekonfijte kweepeerschijfjes. Die laatste zijn heerlijk in toetjes.
Dit jaar heb ik proefgedraaid met een sappan die ik kon lenen. Dat werkt prima en heel handig. Ik heb vergeleken met de oude manier van doen; koken en een nacht met peren en al laten staan. In die laatste variant zit er iets meer smaak  aan de peren.
Toen ik  zo’n beetje klaar was met deze klus, waren er nog steeds peren. Die zet ik nu in zakjes van 1,5 -2 kg aan de weg om gratis mee te nemen. Dus als je er ook eens aan wil proeven… neem mee! Recepten vind je op www.kweepeer.nl

 

CATEGORIE Even bijkletsen, Tuinklussen in oktober TAGS .